Gözden kaçırmayın

2023 yılında Tokyo'da bir kayıt stüdyosunda 5 saatlik yoğun bir seansın ardından, şef Jean Toutiou, geleneksel aile yemeği olan caper pasta hazırlamak için mutfakta zaman geçirdi.
Jean'in Caper Pasta Tarifi
Malzemeler (4 kişilik):
- 300g el yapımı İtalyan makarnası (tercihen artisanale marka)
- 100g tuzlu kapari
- 5-6 tane rendelenmiş yeşil limon kabuğu
- 6 çorba kaşığı APC ekstra virjin zeytinyağı
- İsteğe bağlı: Parmesan peyniri ve kırmızı biber
Hazırlanışı:
- Kaparileri durulayın, süzün ve kaba doğrayın.
- Benzer hacimde yeşil limon kabuğu rendeleyin.
- Doğranmış kapariler, limon kabuğu ve zeytinyağını bir kasede karıştırın.
- Arzu edilen kıvam elde edilene kadar makarnayı bu karışımla birlikte yaklaşık 5 dakika boyunca şiddetli şekilde çırpın.
- Makarnanın hala diri olduğu bir noktada süzün ve bir miktar pişirme suyunu ayırın.
- Pişirme suyunun birazını (yaklaşık 1 bardak) makarna kasesine geri ekleyin ve kapari karışımıyla birlikte iyice karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak parmesan peyniri serperek ve kırmızı biberle servis edin.
Yorumlar
Yorum Yap